Camp Nou och Hjärtan


Här har ni mig (enda blondinen på läktaren) och härliga bakgrunden :) - Inte illa platser för 15 Euro
Sammanlagt blev vi 12 personer från min klass och det var en himla trevlig fotbollskväll som Barcelona vann med 3-2 mot Espanyol. MÅste bara nämna att vi var 12 personer som missade Espanyols första mål...rätt somd et var dök det upp 3-1 på skärmen (?) Så tyst var det när dem gjorde mål...

 

Här uppe till höger har ni FAVORITEN och argentinaren MESSI vid frisparksläge. För er som inte delar mitt fotbollsintresse så är detta är väldigt duktig spelare.

Och här är den omtalade HJÄRTE-Pizzan - kanske finns en marknad för form-pizzor av olika slag? Jag vet iaf att jag uppskattade detta mycket.
Sara: jag tror att det var din framtida room mate som gjorde denna :-)

Idag ska jag tillbaka till skolan kl 17.00 för lite plugg och sen ska jag, Emma, Sara och Maria (Maria det är tur att du inte har Anna som tilltalsnamn för då hade detta blivit förvirrande för min familj (Sara, Anna, Emma och Clara) ha spelkväll med spelen jag fick av Johan i julklapp och äta lite gott.

Ha det gott allihopa!

Kramar


Fick för mig att säga...

Puss Puss till Maria förut istället för Hejdå :) Mitt i datorrummet...

Detta inlägg blir tillägnat min roomie Maria som haft en liten "pinsam" dag med diverse näs- och telefonincidenter. Hoppas återstående delen av dagen blir bättre Maria!

Den som känner igen denna konversation får gärna lämna sitt svar i kommentaren :-)
Karin: jag tror att du kan den ;-)

- Nämen, nu har det frusit igen. H*lvetes j*vlar, f*rbannade, j*vla bil-j*vel...Varenda j*vla morgon!
- Oj, vad pappa svär.

Camp Nou har väntat mig

Och äntligen ikväll ska det ske. Barcelona match! Har nog haft lite abstinens sen sist jag och Maja Kotzos lämnade denna stadion :) Fast vi var i och för sig och såg Arsenal härom året (säger man härom året?) och det var ju en obeskrivlig upplevelse det med. Sällskapet blir i alla fall med några i klassen, runt 10 stycken skulle jag tro.

Min uppdateringsförmåga har det varit lite si och så med på sistone men den som väntar på något gott...
Det har som vnaligt varit mycket plugg, särskilt med detta projekt  (marknadsplanen) som det är en första inlämning på 5 eller 9 feb. (Den allra sista redovisningen görs inför en jury i början på juni)

Nu på förmiddagen har jag haft distribution policy och det läraren där är lite läskig, men nog den bästa vi har.  Här gäller det att man har sitt argument klart och förberett innan man öppnar munnen för annars blir han som en två åring som frågar - varför då - varför blir det så - hur kan det blir det? osv. Eftersom han är halvgrek och halvskotte så tyckte han att svenska köttbullar bara är en kopia av grekiska, sen har han även himla roliga R - ordet Revenue blir lika roligt varje gång: RRRevenue.

Här kommer lite intressant distributionsfakta som vi diskuterade idag:
1. NÄr David Beckham skrev på för Madrid så ´landade han på flygplatsen iklädd i en Vit kavaj och jeans. 7 dagar efter denna händelse hade ZARA vita kavajer i sina skyltfönster i alla butiker. Ni får själva gissa var försäljningen blev succé respektive flopp. Madrid, Barcelona?
2. Efter 11 september attackerna hade Wal-mart fått ut amerikanska flaggor till alla butiker efter 6 TIMMAR. Det kallar jag hyffsad distribution. Eller vad säger ni?

Sen har jag och Maria funderat på en sak - lite orelevant men ändå - Varför många människor här gillar att ha en stickad polotröja med en stickad knäppt cardigan över? Ser inte bekvämt ut tycker jag...?

För att referera tillbaka till mitt förra pizzainlägg så måste jag så få säg att jag fick den finaste pizzan någonsin. Den var i hjärtform. När jag gcik och beställde pizza till mig och Maria så frågade pizzabagaren vilken av pizzorna som var min så jag svarade Margarita. --> I pizzakartongen låg en hjärtformad Margarita :-) Jag ska lägga upp bild snart på den.

Nu ska jag skriva marknadsplan med min grupp och kl kvart över åtta ska jag mötas med några i klassen för att se Barca!

Maja kommer du ihåg? Barca, Barca, Baaaarcaaa. Detta var den katalanska sången den sjönd i början och jag och maja lärde oss ialla fall dessa tre ord fort.

Kram på er



Pizzainlägg

På pizzaonline.se kan man inte längre beställa pizza efter kl 22.00 (gäller nog många vanliga pizzerior i Sverige också).

Så det vore väl ingen omöjlighet att vilja beställa en hämtpizza kl 19.45? Jo du, här har vi kulturkrockar! När vi går och säger att vi skulle vilja beställa pizza så får vi bara A las nueve (kl 21) till svar (han kanske tyckte vi verkade knäppa som skulle beställa så här tidigt)

Så nu sitter vi och väntar på kl 21 och pizza! "Jag tänker hänga på låset kan jag ju säga"


Längtans stund...






Frajdäj i Barcelona


Holahej!

Vad kul med så många kommentarer från er alla, är jättekul att läsa :-)

Nej nu är det på sin plats för lite uppdatering från Spain-land och Carrer de Valencia, Förresten innan lite uppdatering så kan dem som vill skicka post, brev, vykort, paket till mig så är min adress

C / Valéncia 176, Principal, 2
08011 Barcelona


Mycket (eller mycket var väl en underdrift, snarare väldigt mycket) av tiden har gått till att plugga. För tillfället läser jag Product policy, Supply Chain Management, Distribution och "Markstrat" plus det lilla projektet. Är så himla bra innehåll i alla dessa kurser - bara skarp fakta som man säger. KÄnns ialla fall som att jag valt helt rätt i att välja marknadsföring :)
Detta markstrat som jag inte riktigt hade grepp om i förra inlägget kan jag ta och förklara lite nu. Det är som en "företagsimulation" kan man säga, där vi i klassen är fem olika marknadsavdelningar. Lite snabbt förklarat ska vi ta beslut om produktlanseringar, positioneringar, market value, FoU projekt etc etc i 8 olika perioder där hänsyn ska tas till resten av marknaden, budget, långsiktig strategi blabla.. Som att leka på lektionen!
Kan ju säga att vi ledde efter 2 perioder :)

Idag har jag och Maria varit en sväng ute i stan på eftermiddagen i FINA vädret. (kolla bildbevis på enolanningibarca.blogg.se) Vi hade 21 grader kl 17 idag och jag gick utan jacka utan att frysa. Ni som känner mig vet att jag är ganska frusen av mig så detta är verkligen bra väder ;-)

Nu lite svar på kommentarerna:

Mellanstorasyster: Kul att du läser! TRor du hade diggat värmen idag, nu när du varit van med Thailandvärme.

Sara och Emma (inte-systrarna): Du valde verkligen en jättebra rubrik med Moosey måste jag säga! Vad var det i din och Emmas broccolispaj idag? :)

Sara B: Vår städerska verkar vara väldigt populär :) Kanske ska föreslå en flytt till Sverige - hon skulle nog fått mycket jobb...hihi.

Lena och Jennie: Värmen blir bara bättre och bättre som ni såg med 21 grader och varma vindar. Ska försöka packa ner städerskan så kanske hon kan ta några dagar i Väskinde :-)

Nu ska jag och Maria bege oss ner till Pizzerian, är ju trots allt FRAJDÄJ I BARCELONA.

Kramitos till er från mig

Efter vissa påtryckningar...

Från min roomie (Maria) och pojkvän kommer här det efterlängtade andra blogginlägget.

Vad har då hänt sen senaste inlägget? Igår var jag med klassen och hade picknick på Montjuic, en jättefin park/berg/OS-arena/Fontän - Ställe med världens utsikt över hela Barcelona. Runt 15 grader och sol gjorde inte det hela värre. Planen var att träffas kl 13.30 på Plaza Espanya och när jag anlände 13.35 med andan lite smått i halsen så var jag person nr 2 på plats (En tjej från Litauen slog mig med 1 min). När man har en klass där ca 70 % kommer från Sydamerika eller Spanien så var det inte så förvånanade att de flesta kom ca 45 min efter utsatt tid. Lägg då sedan till att vi gick 45 min och letade efter en gräsplätt att sitta på :-)



Efter en riktigt trevlig picknick med massa mat (godis och Doritos förekom i viss mån också) i högar på filtar så bar det av hemåt för mer plugg. Det här med plugget är verkligen helseriöst och det känns som om 80 % av tiden här går åt till det. Förutom 4 h lektionstid varje dag så ska det tilläggas ungefär 4 h förberedelse inför varje lektion.


Inte nog med detta så har vi ett litet projekt som ska göras under hela detta halvår. Mitt projekt består av en Marketing Plan för Antonio Miro (Spansk designer) där vi ska (för att göra en lång historia kort) undersöka en produktlansering de gjorde förra året för deras Línea Ceremonia - Bröllopskostymer för män. Tidgare års projekt har slutat på runtomkring hundra sidor, så jag vet vad jag har att se fram emot.


Nu till något annat :-) TACK FÖR ALLA KOMMENTARER! Keep it going :) Är roligt att se vilka fler förutom jag och Roomien som är inne och kollar...(hihi)

Måndagar är också väldigt trevliga här, då kommer nämligen en tjej och städar hela lägenheten (tror hon var här i 7 h idag) Tur att Maria var snäll och bjöd henne på en kopp kaffe! Så nu är rent och fint + nybäddat i vårt rum.
Undrar vilka effekterna kommer bli av all denna bortskämda städning när jag kommer hem i sommar...?

Nej nu ska jag återgå till plugget och läsa Markstraat (jag vet inte heller vad är riktigt i denna skrivande stund, men det låter Holländskt eller Tyskt?)

Kram på er!

Claris

Blogg-gröngörling

Så... nu klarar jag inte längre att stå emot bloggpressen som verkar finnas överallt. --> Clara den rara -bloggen föddes idag för att kunna ge alla därute som vill en möjlighet att följa min utbytestermin i Barca :-)

(Eftersom jag är lite grön på det här med bloggar så blev det en grön färg till att börja med.)

Min Barcaresa började den 6 jan (tänk att det snart gått 2 veckor!) och redan på Arlanda hade jag ett väldans flyt och sprang på Sofia i klassen som läser nere i Sevilla som även hon skulle med samma plan. En 3 ½ timmes resa som kändes mycket kortare - Tack för trevligt sällsis Sofia!

Väntandes nere i Barcelona var redan Maria och hennes bror som anlänt dagen innan. Hostelet vi bodde på de första dagarna var helt okej med ett litet undantag för Finländarna.

För att att citera en Ölänning i Barca så var de mycket trevligare på dagarna än på natten då snarkningarna utan dess like drog igång - Säger bara jämför en lastbil! Som tur var så var problemet inte värre än att det kunde lösas med ett hårt 50-cents kast i parkettgolvet :)

Lägenhetsjakten som man var inställd på blev ingen lägenhetsjakt överhuvudtaget. Vi tog det första bästa helt enkelt ...som verkligen var det bästa. Så nu så bor jag och Ölänningen i Barca (Maria) på Carrer de Valéncia 174, som inte bara är nära till allt utan även ligger en promenad på ungefär 2 min till skolan.
Vi funderar på möjligheten att om man springer och har grön gubbe överallt så kanske man kan ta det på 1 minut ?
Just ja, får inte glömma att nämna vår härliga Portero, en liten spanjor som står nere och öppnar dörren, dagarna in och ut.

Skolan började i måndags och det var med världens fart. För er som inte vet så läser jag alltså Marketing på EADA - Escuela de Alta Dirección y Administración. Kommer nog inte bli så mycket annat en plugg här framöver (med vissa undantag givetvis). Men efter en vecka kan jag säga att detta kommer bli en väldigt bra termin med mycket efterlängtat  och uppskattat innehåll.

Ikväll blir det firande av Sara som fyller 22 år - GRATTIS SARA! med lite middag!

Kram på er alla

Las Claras


RSS 2.0