Freeedag

Äntligen kom fredagen (nu är det för övrigt bara 1 vecka kvar tills jag kommer hem!)  Den här veckan har jag läst Export och internationell handel med en grek som föreläsare. Måste säga att den kursen var över mina förväntningar. Även fast det var mycket att göra så känner mig jag nöjd med mig själv i efterhand då både provet och presentationen vi hade idag kändes bra :)

Eftersom veckan varit ganska intensiv så har jag inte gjort så mycket kul att rapoortera förutom i Tisdags då vi var ute och firade Caroline i min klass som fyllde år (är en himla massa födelsedagar!) med en lunch / middag efter skolan. Oj vad god den laxen var och chokladtårtan och förätten...


Appropå mat så ska jag gå ut och laga lit eköttbullar och makaroner nu. Sen blir det nog en sväng ner till affären och köpa lite choklad, doritos och jordgubbar tror jag. Det har jag gjort mig förtjänt av efter en veckas hårt plugg.

Vad ska alla ni göra i helgen?

Ciao! :)


Lördag

Igårkväll var vi och firade Valentina i min klass - detta måste vara den gladaste brasilienaren på jorden. :-) 
Vi var ialla fall hemma hos Hanns i klassen som hade en mycket fin lägenhet där han bodde själv. Jag vågade knappt gissa vad han betalade för denna(!). Var en jättetrevlig kväll och vi kom fram till att alla i rummet var från olika länder :-)
Taxifärden hem tog sisådär 45 sekunder - Mathias och Marienma tyckte prompt att jag skulle åka med eftersom vi bor på samma gata (dem bor lite längre upp)

.



Idag har jag gjort lite småsaker som stått på min att-göra-lista. Jag har kommit på att skriva listor i Excel där man kan göra färgschema och grejer - verkligen är min grej. Känns så organiserat som det bara kan bli.
Sen har jag även läst inför kursen Advanced Topics in Exports and International commerce. Ett case handlade om hur vissa företag tabbat sig vad gäller namn på företag och produkter i andra länder. Det gamla vanliga exemplet att arabländerna läser från höger till vänster osv. Sen kom frågan om man själv har stött på nåt namn som blivit fel. Haha. Mitt bidrag blir nog Faktab  :-)
Läste även ett annat intressant case om David Beckham ...

Nu ska jag nog ta lite lunch...magen kurrar lite.

Hasta Luego!

I make shit happen!

Ja så stod det hans scooterhjälm som jag hade i Sales Management... Ska väl tilläggas att han var rätt så speciell - en riktig säljare kan man väl säga :) Lite roligt är det iaf....

Idag har jag äntligen avslutat den första terminen och dem kommande två veckorna har vi "international weeks" vilket innebär att man själv fått välja vilket ämne man vill läsa. Jag fick båda mina förstahandsval och såhär blev det:

Vecka 1: Advanced topics in exporting and international commerce
Vecka 2: Non-profit and arts marketing
Fredag vecka 2: Gotland (----via München? - Kan ju iofs vara trevligt, har ju aldrig varit där)  :)
Ska bli så mysigt att få komma hem en sväng

Hittills har jag klarat alla kurser (yay!) och väntar fortfarande på svar på några stycken. Inte annorlunda från resten av spanjorerna så är dem lika långsamma på Eada (då menar jag ca 5 veckor för att få reda på ett resultat!)

Ikväll blir det firande av Valentina i min klass och resten av helgen blir det som vanligt lite plugg (oundvikligt) förhoppningsvis lite strand och slappa. Har även uppdraget att hitta Stieg Larssons bok nummer 2! Har precis tagit mig igenom första ljudboken - ska väl tilläggas att jag började med denna ljudbok oktober 2007 - egentligen ganska bra att dra ut på något bra så länge eller vad säger ni? MÅSTE iaf ha nr 2 NU!

Appropå bra och goda saker: philadelphia ost med laxsmak på en riskaka - skulle nog kunna klara mig på det i nån vecka utan tvekan. Men då blir Johan lite sur på mig tror jag...


Dagens citat:
We can't compete on price.
We also can't compete on quality, features or services.
That leaves fraud, which I'd like you to call MARKETING.

Hmm....undrar om jag valt rätt inriktning här? :)

Nos vemos!

Just google it...

Den som väntar på något... hihi. Jag drar den gamla vanliga ursäkten att det varit väldigt mycket att göra - och då menar jag verkligen mycket att göra - finns inte mycket till andrum på EADA!


Får väl gå några veckor tillbaka för uppdateringen:) Det allra bästa var besöket av min favorit den 25 februari.  Väldigt mysiga dagar hade vi, trots att jag lyckades tajma med en dunderförkylning!

Här nere på bilderna kan ni se lite av det vi gjorde... Vi avverkade alla turistattraktioner som La pedrera, Sagrada Familia, Parque Guell, Mont Juic, Tapas, utgång - så johan fick träffa alla dem jag hänger med härnere.




4 dagar efter Johans besök tog jag en liten sväng till London för att hälsa på syster, James, "Bump" Pimms och Cody.  Var tvungen att kolla in Emmas fina mage och "bump-a" som är därinne... Vet inte riktigt hur högt upp på listan mitt namnförslag av Brangelina kom dock? Topshop fick även sitt årliga besök och jag var mentalt utmattad efter 2 h därinne. Cody och Pimms sov/vilade/snoosade/solade gott i min säng också som ni kan se nedanför. Dessa hundar har nog det bästa hundlivet en hund kan ha. James syster har till och med uttryck att i nästa liv så skulle hon vilja få komma tillbaka som hund i Familjen Pearce :)


 


I skolan rullar allt på i en väldans fart, projektet tar en enorm tid och det är lite svårt att se slutet för tillfället. Tror dock att vi ligger hyfsat till om man jämför med vissa andra stackars grupper som fått omöjliga uppdrag.

Lite annat som skett: jag har varit och sett en Flamenco-show med några i klassen. Var hur häftigt som helst och musiken och dansen rikt rakt in - där kan vi snacka passion J.  I måndags fyllde Emma Chocolate (Snickars) år och vi var ute en sväng och åt på mexikansk restaurang La trajinera.



PÅ tal om födelsedagar så fyller Roomie år idag - Grattis Maria! Mina paket hade ett blå-turkost tema :). Dagen till ära har vi suttit ute i värmen, sisådär 22 grader och glassat med lite plugg. Jag firade till det med en sallad till lunch också, för ikväll ska vi äta Pizzzzza. Mums. Blir nog dock att vänta till klockan 9 när dem öppnar...



 


Några kommande kurser som jag ser fram emot efter påsken är communication, green marketing, trade marketing och customer loyalty. Det ni!


Nu ska jag återgå till pluggos och leta lite artiklar för e-marketing projektet.

Ska försöka att uppdatera lite bättre i fortsättningen :)

Kram på er


RSS 2.0